OVER MIJ – Wie ben ik

INSPIRATIE

Achtergrond

Omdat je wordt gevraagd mij te vertrouwen voor vier jaar lang gemeenteraad geef je graag wat inzicht in wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Alleen zo kan ik jouw stem zijn en je goed vertegenwoordigen?

Inspiratie

Mijn inspiratie voor het CDA komt vanuit het gezin. Opgegroeid in een arbeidersgezin in de Apeldoornse metaalbuurt. Twee zussen en twee broers. Eigenlijk de jongste van 5, maar broer Antonie overleed vlak na zijn geboorte in 1960. Mijn vader was altijd zeer politiek betrokken. Niet alleen in zijn eigen partij die in de jaren ’70 tot het CDA uitgroeide, maar ook in de meningen en standpunten van anderen. Nieuwsgierigheid en leergierigheid waren belangrijk.

Ook een hard-werken-mentaliteit. Presteren. Je talenten benutten en je kansen pakken. Ik ben blij dat te hebben gedaan. Niet alleen dankzij mijn vader, ook mijn moeder heeft daar aan bijgedragen.

Ik en mijn gezin

Ook mijn eigen gezin is een belangrijke factor om wat bij te willen dragen aan de gemeente Apeldoorn. Het totaal een beetje beter maken. Om in op te groeien om in te wonen en te werken. Om te behouden. Mijn kinderen geef ik het geleerde mee. In de hoop dat ze dat weer meenemen en doorgeven aan de volgende generaties.

Mijn vrouw kan mijn inspireren door te spiegelen op mijn gedrag. Daarnaast staat ze voor haar werk veel in contact met kwetsbare doelgroepen. Dat leert me nuanceren en geeft me inzicht dat we iedereen een plek moeten kunnen geven.

Historie

Geboren in 1969 aan de Houtweg, in een arbeidershuis. En dus ruim de 50 gepasseerd. Enthousiast en energiek. Ooit met een ambitie iets met radio- en televisie te gaan doen en die 7 jaar lang bij Radio Gelderland kunnen uitvoeren (1989-1996) naast mijn middelbare school en studie.

Mijn studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen heeft mij geleerd in kaders en analyses te kunnen denken. Een probleem snel te kunnen doorgronden en ‘modelmatig’ aan te pakken. Iets dat ik in mijn verschillende banen veel heb gedaan. Mijn lange carrière bij Monuta laat zien dat ik loyaal ben. Me ergens aan committeer. De laatste jaren moet ik vaak uitleggen waarom Monuta mij zo lang al boeit. Gelukkig kan ik dat altijd weer vol overgave uitleggen.

Daarvoor werkte ik bij één van de grootbanken in Nederland. De start van mijn loopbaan was in het Hilversumse medialandschap. Ik heb de meeste radiostations van Nederland kunnen adviseren over hun muziekselectie en luistercijfers.

Nu al bijna 25 jaar woonachtig in Osseveld en genietend van deze wijk. Inclusief de kleine en grote problemen die we ook in deze relatief nieuwe buurt van Apeldoorn ook hebben.

Ik in mijn vrije tijd

In de spaarzame vrije tijd die nu – naast het CDA – overblijft sport ik graag. Wandelen met mijn vrouw, hardlopen en hockeyen. En wanneer dat kan in de sportschool. Voorheen speelde ik muziektheater en was jarenlang voorzitter van een muziek- en theatervereniging.

Ik hou ervan creatieve oplossingen te bedenken. Bij het klussen in huis, op het werk en zelfs voor anderen. Creativiteit maakt origineel, originaliteit maakt uniek.

Stem jij op mij?

Durf je het aan? Heb je me een klein beetje leren kennen? Geef je mij het vertrouwen? Ik wil je graag op de juiste wijze vertegenwoordigen en doe dat met respect, vertrouwen en transparantie. Benaderbaar en bereikbaar.

Dank je wel voor je stem.