Kandidatenlijst bekend

KANDIDATENLIJST BEKEND

Mix van vernieuwing en continuïteit op kieslijst CDA Apeldoorn

Met een afgewogen mix van vertrouwde en nieuwe gezichten gaat het CDA Apeldoorn de verkiezingscampagne in. Dat bleek tijdens de digitale algemene ledenvergadering waarin de kandidatenlijst werd vastgesteld.d

Alinda Fredriks staat na lijsttrekker Jan Dirk van der Borg op plek nummer twee. Fredriks is sinds 2016 betrokken bij het CDA Apeldoorn. Eerst als bestuurslid en sinds 2018 als raadslid. In de gemeenteraad voert Fredriks het woord over onder andere jeugdzorg, sport, financiën en belastingen. In het dagelijks leven is zij werkzaam als projectleider bij Open Dutch Fiber. Hoogste nieuwkomer op de vierde plaats is Hans van Gerrevink. Van Gerrevink is werkzaam bij het Apeldoornse bedrijf Monuta.

Lijsttrekker Jan Dirk van der Borg was op de algemene ledenvergadering in september al verkozen. Op nummer drie en vijf staan de huidige fractievertegenwoordigers Martin Fransen en Elbert Mulder.  Met Martin Fransen op de derde plek kiest het CDA Apeldoorn voor een vertrouwd gezicht op een centrale plaats. Bestuursvoorzitter Clariska van Hoek concludeert na afloop van de ledenvergadering: “Ik ben er blij mee dat de ledenvergadering akkoord is gegaan met de conceptlijst. De stembiljetten waren niet nodig. Als CDA Apeldoorn presenteren we een prachtige kandidatenlijst. We hebben ons ingespannen om de diversiteit van dorpen, wijken en buurten in Apeldoorn zichtbaar te maken. En dat is goed gelukt.”

Myrthe Kuiper, José Bonenberg-Slagter en Peter Buijserd staan respectievelijk op de plaatsen zes, zeven en negen. Alle drie de kandidaten hebben al ervaring als raadslid opgedaan. 

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.