Vlog #73 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #73

Vlog #73: Na de volledig gevulde week van vorige week lijkt het wel rennen en stilstaan. Deze week was weer totaal anders. Aan variatie geen gebrek. Wil je weten hoe dat zit, kijk dan even mee in mijn vlog van 3 minuten.

En toch had ik niet eens de tijd een blog te schrijven deze week. Onderwerpen genoeg in Apeldoorn, denk maar eens aan de open dag bij het AZC, of de reacties op de minderjarige asielzoekers die plotseling voor minimaal 3 maanden in Beekbergen moeten worden gehuisvest. Of het faillissement van Certitudo. De eigenaar van het pand van Hertzberger aan de Prins Willem Alexanderlaan. Het is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. Een beetje geduld dus. Alweer…

En zaterdag was er een partijcongres. Ik was er bij! Dus genoeg om om over te praten in dit nieuwe vlog. Ik wens je veel kijkplezier!

Zo blijf je ook deze week weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

De jongerenraad. In Apeldoorn is de grootste jongerenraad van Nederland actief. Meer dan 60 leden die regelmatig bij elkaar komen. Geen wonder dus dat er vanuit heel Nederland en België mensen komen kijken hoe dat werkt. En hoe de participatie van jongeren nog beter kan.

En Martin Fransen uit de CDA Apeldoorn fractie heeft een motie ingebracht in de raadsvergadering. Om huizen die in Apeldoorn worden gebouwd bereikbaar te maken voor alle mensen met de normaalste beroepen. Het is tegenwoordig niet altijd mogelijk om met een prima baan een huis te kopen. Wij wilden dat veranderen. Hoe dat afliep? Kijk maar even mee. En als je alles van de raad wilt weten kijk dan op de CDA Apeldoorn website naar ons verslag.

En het congres van het landelijke CDA was vol van energie. Een nieuwe lijst. Een nieuwe lijsttrekker. Met Henri Bontenbal aan kop van de ‘Gideonsbende’. In het programma ‘Recht Doen’ wordt duidelijk gemaakt wat dit CDA wenst voor Nederland: “Een fatsoenlijk land, niet voor jezelf, maar voor ons allemaal”.

Samen met bestuur op pad is altijd goed. Lekker bijgepraat op de heen- en terugweg ook. Zo zijn we allemaal weer bijgepraat.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in iets meer dan 3 minuten mijn politieke week over Apeldoorn. Deel 73.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.