OPEN?

OPEN?!

Of het geholpen heeft weet ik niet, maar onder het mom van ‘alle kleine beetjes helpen’ heeft het CDA in Apeldoorn zich gisteren ook geroerd in de discussie die rondom de lockdown is ontstaan. Inmiddels is duidelijk. Iedereen is het zat. Klaar met thuiszitten, klaar met alleen essentiele winkels, klaar met Corona. Vanzelfsprekend.

Als ik de schrijnende verhalen van ondernemers zie begrijp ik hun schreeuw om hulp. Ik ben echter geen arts of viroloog en begrijp daarom ook wel de zorg die er is omtrent de stijgende aantallen besmettingen en het niet kunnen voorspellen hoe de ziekenhuisbezetting er over een week of drie uit zal zien.

Toch ben ik blij dat alle invloed – of het nu wordt toegegeven of niet – helpt in het gesprek, het nemen van een besluit en het opnieuw toevoegen van perspectief aan de manier waarop we nu met de pandemie omgaan.

Het zal verfrissend zijn een nieuwe minister en premier – inmiddels weer missionair – op de persconferentie te zien staan. Met een klein beetje goed nieuws, plaatjes en een andere plek voor ‘Irma en haar collega’s’.

Natuurlijk hoor ik ook de andere groep – die nu buiten de boot valt roepen. Waarom mogen wij nu niet open, daar waar de cultuursector het zag aankomen, schreeuwt de horeca moord en brand. Waarschuwen voor rebellie.

Laten we dat alsjeblieft achterwege laten en iedereen in de besluitvorming respect gunnen. Het kabinet geeft schoorvoetend met het OMT wat ruimte, laten we ook het geduld opbrengen om per sector open te gaan. Om opnieuw jo-jo-en te voorkomen.

Ik wens iedereen een fijne zaterdag. Geniet van wat wel kan en verheug u op wat er nog meer open zal gaan in de komende weken.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.