Warme ontvangst in koud clubhuis

Succesvol bezoek CDA aan hockeyvereniging AMHC

Op zaterdag 5 februari bezoeken Jan Dirk van der Borg en ik het sportcomplex van de Apeldoornse MHC. Eén van de twee hockeyverenigingen die Apeldoorn rijk is. Vanwege de zaalhockey-competitie is het complex leeg en het clubhuis koud. Wel wordt er druk geklust aan het meubilair. De ontvangst is hartelijk en warm.

We spreken met voorzitter Edgar Breed en bestuurslid sportzaken Wieger Droogh. In het dagelijks leven beiden werkzaam bij grote bedrijven. De éen in een circulaire omgeving, de ander in het vastgoed. Maar nu vooral enthousiast over de ontwikkelingen bij één van de grootste sportverenigingen in Apeldoorn.

Sportpark

Het complex van AMHC ligt midden in Sportpark orderbos. Tussen veel andere sportverenigingen. En de reden voor het bestuur om ook daar de samenwerking mee op te gaan zoeken.

Al luisterend merken we dat het bestuur zich bezig houdt met meer dan de eigen vereniging. Er zijn contacten met de sportraad. De club heeft meegedacht met het sport- en beweegakkoord. En er zijn ideeën over de toekomst van verenigingen in Apeldoorn.

De vereniging heeft ambitie. In de nabije toekomst wordt een veld vervangen. Het clubhuis wordt verbouwd of vernieuwd. Grote financiële verantwoordelijkheid voor bestuur én alle leden. En met verruimde mogelijkheden op het sportcomplex.

Een club ben je allemaal

Een groot compliment spreekt het bestuur uit over alle vrijwilligers en betrokkenen. Hun motto ‘de club zijn we allemaal’ is direct zichtbaar bij het klusteam. Net als het voornemen ‘een leven lang hockey’ mogelijk te maken. En als dat niet fysiek lukt, draag dan op een andere manier bij.

Vanzelfsprekend spreken we ook over financiering van sport en bewegen in Apeldoorn. Veel geld gaat naar jeugdzorg. Sport heeft een preventieve werking, waarbij vroegsignalering ook kan worden ingebed. En sport verbindt. Jeugd met ouderen, jeugd met elkaar. Zijn er mogelijkheden om daar eens naar te kijken? En kunnen we niet een loket oprichten waar een vereniging terecht kan met vragen? Waar professionals ondersteunen? Voor financiële én maatschappelijke vraagstukken? We spreken ook over de rol van de verenigingsmanager. Een toevoeging aan het besturen van een grote club.

Met een prima presentatie, weten we nu veel meer over deze vereniging. En over de mensen er achter. En we zijn veel wijzer over wat Apeldoorn kan betekenen. Voor bestuurders én leden van de vele vereniging in de gemeente. We gaan aan de slag.

Wil je ook in gesprek over jouw vereniging? Of over een ander onderwerp? Neem gerust contact met me op.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.