Aftel-stress

Aftel-stress

Het lijkt alsof het aftellen al is begonnen. Want we zijn nog maar 3 weken verwijderd van de daadwerkelijke stem-dagen, de stress slaat nu een beetje toe. Ook bij het CDA. Niet menselijks is ons vreemd.

En dat is logisch en gezond. Een beetje spanning kan geen kwaad. Mijn tijdlijn in Instagram, Twitter en Facebook wordt vrijwel alleen gevuld met kandidaat-collega’s die net als ik trachten een beetje aandacht te vragen van de kiezer. Allemaal vrijwel met de zelfde thema’s: Zorg, jeugd, wonen, veiligheid, energie. Gemeentelijke thema’s die we in de komende jaren samen willen – en moeten – oplossen.

Stemmingmakerij

Er zijn zelfs partijen die wat minder relevante zaken tot een groot issue wensen te maken. Bijzonder hoe ze daar soms in lijken te slagen. Vaak met informatie die niet helemaal feitelijk is. Soms met zuiver suggestie. Ik ben blij dat het CDA Apeldoorn zich daar verre van houdt. Wij blijven uitgaan van de kern van onze partij. Van het verbinden zonder polarisatie. Van het constructieve in plaats van verdelen. Van het realiseren van doelen in plaats van er over te discussiëren.

één van de 8 verschillende flyers

Ik zie ook hoe veel werk zo’n campagne eigenlijk is. Het betrekken van alle kandidaten. Het creëren van een juiste en consistente CDA boodschap, maar wel dichtbij alle kiezers. In stad én dorp. Met aansprekende thema’s die voor onze mensen echt belangrijk zijn. Druk met bezoeken, vergaderingen, drukwerk en socials. Waarbij die van de partij en persoonlijke accounts elkaar natuurlijk moeten versterken. Ondertussen nog wat flyeren in de buurt én campagne-voeren op het winkelcentrum. Ik geef het je te doen. Naast je drukke baan en een voor te bereiden aller-laatste-raadsvergadering van deze periode.

Ga stemmen!

Mijn vurige hoop is dat ik enkele mensen heb en ga overtuigen van de nut en noodzaak van het stemmen. De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de besturing van jouw stad, dorp, wijk, buurt of straat. Daar kun je wat bereiken. Laat je niet afleiden door irrelevante zaken, door perikelen die buiten de gemeente spelen of door de kleine groep die ‘overal tegen is’.

Jij kunt het verschil maken. Ga stemmen. Op 14, 15 of 16 maart. Dan is in elk geval onze stress – en gezonde spanning – niet voor niets geweest. En als je het leuk vindt? Stem dan op mij? Lijst 3 nummer 4. Bingo!

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.