En als je op mij stemt… wat dan?

En als je op mij stemt…wat dan?
als je op mij stemt
Stem op het CDA, stem op Hans van Gerrevink. Lijst 3 nummer 4

In de afgelopen dagen heb ik best veel toezeggingen gekregen van mensen die aangeven: “Mijn stem heb je!”. Prachtig. Om verlegen van te worden. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Want als je op mij stemt mag je wat verwachten. Zonder beloftes of garanties, want in mijn eentje ben ik natuurlijk niet zomaar in staat het politieke landschap in Apeldoorn te veranderen. Maar met de fractie, met de raad, met het college? Dan komen we een heel eind.

Wat mag je van mij verwachten?

Als je al eerder mijn blogs hebt gelezen, mijn website hebt gezien of mijn filmpje hebt uitgekeken weet je dat ik me inzet voor een een aantal hoofdthema’s in Apeldoorn:

  • Duurzaamheid. Sinds ik in 2016 met zonnepanelen ben gestart ben ik enthousiast over optimaal energie benutten. Van kleine aanpassingen, zoals led-verlichting of een tochtstrip, tot grotere maatregelen als een warmtepomp of isolatie. Daarbij zoek ik de balans, zodat voor iedereen mogelijkheden bestaan en de gemeente daar af en toe bij kan helpen. Zeker in deze tijd waarin energie kopen een opgave is.
  • Veiligheid. Ik vind het belangrijk dat we samen de wijk, buurt en stad veilig houden. Zorgen voor verlichting, voorkomen van verrommeling en vernieling. Initiatieven in de wijk belonen en stimuleren die hulp en ontmoetingen mogelijk maken. Zoals mini-biebs en boodschappenkastjes, maar ook de opruim-acties of wensbomen.
  • Het positieve gesprek. Ik ben voor constructief overleg met elkaar. Respect en fatsoen als uitgangspunt. Zoeken naar de gemeenschappelijke doelen. Zonder populaire en niet realistische beloftes. Ik hoor dagelijks dat veel mensen dat ook willen. Vertrouwen terug in de raad. Politiek weer dicht bij de mensen waar het over gaat. Ik blijf daarom in gesprek met alle belanghebbenden.
Hoe ziet dat er dan uit?

Dus als je op mijn stemt ga ik voor jou – en alle andere mensen in Apeldoorn:

  • Starten met het uitvoeren van de energietransitie. Onderzoeken welke maatregelen op basis van de omgevingsvisie het beste passen. Zoeken naar het gedeelde belang. In gesprek met partijen in Klarenbeek, Beemte-Broekland om hun mening te horen. Kijken of er alternatieven zijn. Zoeken naar de balans. Dat betekent niet dat iedereen kan winnen of zijn zin kan krijgen. Maar het betekent dat we allemaal een beetje voordeel hebben. Vanuit het grotere plaatje.
  • Ik wil zorgen voor meer veiligheid. Ik weet dat Apeldoorn als veilig wordt ervaren. In de meeste wijken. Toch zijn we heel goed met elkaar in staat aan te geven waar dat niet zo is. Dat gaat om straatverlichting, overlast, vernieling. Daar moeten we op handhaven en de wat minder goed verlichte plekken verbeteren. Kleine aanpassingen met grote effecten
  • Samen gaan we ondersteuning geven aan de kwetsbare groepen binnen onze gemeente. Acties vanuit inwoners moeten we koesteren, de gemeente kan faciliteren. Met sport-deelname-regelingen of andere zaken die de ontwikkeling van deze groepen positief beinvloeden.
  • Het positieve gesprek voeren. Ik ben fanatiek in mijn betogen. Sta voor wat ik vind. Zal me niet laten verleiden tot het doen van loze beloften en blijf altijd communiceren. Via deze website. Een vlog, een podcast, werkbezoek of de sociale media. Ik ben benaderbaar en transparant.
Bedankt!

Nu weet je wat je krijgt. Hou me daar ook aan. Laten we elkaar niet uit het beeld verliezen in de komende periode. Maar het contact verstevigen. Ik neem me voor elke 2 weken een werkbezoek in te plannen als ik in de raad van Apeldoorn mag plaatsnemen. Ik kom ook graag bij jou langs.

Bedankt voor je stem!

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.