Verkiezingen geweest, en nu? Informeren!

Verkiezingen geweest, en nu? Informeren!

Nu de verkiezingen van de gemeenteraad in Apeldoorn achter ons liggen is bekend hoeveel zetels elke partij ontvangt. Vandaag om 10.00 uur is de vaststelling van de officiĆ«le uitslag, die afgelopen vrijdag al werd gepubliceerd. Nu is de volgende stap van het ‘informeren’ begonnen. Maar wat gebeurt er dan nu eigenlijk?

Informeren

Het is bekend dat Apeldoorn vanuit deze verkiezingen een raad overhoudt met 14 partijen. Een ongekend aantal waarin de term versnippering al snel aan de orde is. Dat maakt het informeren moeilijker.

De eerste gesprekken zijn al geweest. Nadat een duidingsdebat plaats vond. Daarin geeft elke partij aan wat de kernpunten zijn. En de voorkeuren voor een coalitie. Met 14 partijen was dat een keur aan meningen afgelopen donderdag. Vele opties liggen open, ook volgens de Stentor

Gaat het CDA Apeldoorn meedoen?
Onze fractievoorzitter in het duidingsdebat (bron: parleus apeldoorn)

Dat is natuurlijk nog niet te zeggen. We hebben in het duidingsdebat vanzelfsprekend aangegeven wat we denken wat juist is. En hebben daarbij ook gezegd dat bij een beroep op het CDA Apeldoorn natuurlijk deze verantwoordelijkheid niet uit de weg wordt gegaan. Het is vooral nu even afwachten. Met 2 grote partijen (VVD en Lokaal Apeldoorn), 2 winnende partijen (Groen Links en PvdA) en de overige partijen die kleiner zijn dan 4 zetels. Een brede coalitie heeft de voorkeur. Maar is die op inhoud te maken.

En ik?

Ik heb me beschikbaar gesteld als fractievertegenwoordiger. Nu de raad geen optie is en ik zeer gemotiveerd ben om mee te doen gaan we praten over de nieuwe fractie. Hoe kunnen we een sterke fractie bouwen die het CDA Apeldoorn weer kleur gaat geven. De standpunten kan uitdragen en onderscheidend gedrag kan laten zien.

Daar zijn 2 raadsleden niet voldoende voor. Daar is ondersteuning bij nodig. Op allerlei vlakken. Die wil ik graag geven. Binnenkort meer! Na het informeren komt immers pas de formatie.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.