Gemeentepolitiek in ongeveer 3 minuten – Vlog #7

Gemeentepolitiek in ongeveer 3 minuten – Vlog #7

Ik ben over mijn grens gegaan. Mijn stellige voornemen om de vlog onder de twee minuten te houden is niet gelukt deze week. Te druk? Te veel? Kijk en oordeel zelf. Ook 3 minuten zijn overigens voorbij voordat je het weet… : ).

Vlog #7! Een prachtige week met veel afspraken in Apeldoorn en omgeving. Niet alleen op het stadhuis. Kijk en luister. Zo blijf je bij met wat ik doe, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het over

De voorbereiding en uitvoering van de raadsvergadering. Daar worden de in de politieke markt voorbereidde besluiten echt genomen. Heel veel zaken worden daarom als hamerstuk direct doorgezet. Maar enkele zaken kosten veel meer tijd. Een amendement (wijzgingsvoorstel) of een motie (een verzoek aan het college). De actualiteitsvragen van deze week werden door het al late tijdstip doorgezet naar schriftelijk. Het grootste deel van de raad werd gebruikt voor het bespreken van het coalitieakkoord. Deze bespreking was voorbereid door de VVD én de PvdA.

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat duidelijk is waar de gemeenteraad over beslist. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus – over mijn grens – in iets meer dan 3 minuten: de politieke week in Apeldoorn. Deel 7

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.