Vlog #61 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #61

Vlog 61: Ik heb 4 minuten nodig… En eigenlijk wilde ik nog veel meer vertellen. Zo’n bijna laatste week zit vol met interessante politieke zaken voor Apeldoorn. En het gaat al weken over de voorjaarsnota van de gemeente Apeldoorn.

De voorjaarsnota is een vooruitblik op de begroting die vanaf eind september op de agenda staat. We krijgen in mei bericht van de rijksoverheid over de financiën bij gemeentes. Daar staan de lange-termijn perspectieven in. Hoeveel geld krijgen we eigenlijk.

Het college geeft een beeld. Met dat wat er nog loopt, wat ze willen opstarten en hoe dat in de komende 4 jaar (2024-2027) uitwerkt. En dat stemt niet vrolijk. We hebben in de eerste jaren niet een probleem met geld, maar wel met mensen. Te weinig personeel en dus niet handig om te veel te beloven. Het CDA Apeldoorn houdt van realisme. De dingen doen die je hebt beloofd. Dus kijk deze vlog om te horen wat ik er van vond.

Zo blijf je ook deze week weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

Een belofte aan de roeivereniging. Hoe kan het zijn dat die zich moeten redden in containers? De regio Stedendriehoek. De burgemeester van Epe praatte ons bij. En 13 fractievoorzitters die hun visie deelden met de raad.

Wat de rode draad is? Kijk mijn vlog en je weet het.

Volgende week is de laatste week voor het zomerreces. Even pauze. Maar niet van mijn vlogs hoor. Die zijn er elke week.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat duidelijk is waar de gemeenteraad over beslist. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus deze week in 4 minuten mijn politieke week in Apeldoorn. Deel 61.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.