O.VER.WEL.DI.GEND.

O.VER.WEL.DI.GEND.

Een enorm aantal reacties heb ik gehad. Honderden bezoekers op mijn website. Een aankondiging van groot nieuws…dat heb ik geweten! Sommigen dachten zelfs dat ik al op de lijst van het CDA stond, terwijl de eerste gesprekken nog moeten komen. Dank in ieder geval, voor al jullie opmerkingen. Succeswensen, korte gesprekjes, lange gesprekken, appjes, berichten op social media. Het was o.ver.wel.di.gend.

In 2022 mocht ik bij het CDA Apeldoorn op de 4e plek ‘binnenkomen’. Zou ik landelijk ook een plek op de lijst kunnen krijgen?

Natuurlijk had ik dat kunnen verwachten als je een foto met ‘groot nieuws’ als quote bij je bericht zet. Maar dit was van een andere orde. En vrijwel allemaal hartverwarmende reacties. Slechts één keer zag ik iets dat me aan het denken zette en wat minder positief was. Gelukkig maar. Ik kan me dus nog lang niet spiegelen aan Kamerleden die bakken vol haat over zich heen krijgen.

Bevestiging

Naast de vele succeswensen, heb ik ook regelmatig van mensen terug gehoord dat het ‘beroep’ van kamerlid bij me past. Dat ze het me wel zien doen of dat ze het echt iets voor mij vonden. Dat ervaar ik als een groot compliment. Ik heb natuurlijk geen enkele ervaring in het zijn van Kamerlid, noch de details van grote dossiers die nu lopen. Dat er dan toch mensen zijn die je het vertrouwen geven dat je dit gaat kunnen is fijn. Een beetje het pipi-langkous principe.

Ik kreeg ook weer dat gevoel dat ik had net na de gemeenteraadsverkiezingen. Waar 146 mensen op mij hadden gestemd. Daar was ik dankbaar voor. Het aantal reacties in de afgelopen week was groter, daarmee hoop ik dat het aantal stemmen in de toekomst ook groter wordt. Want met 146 voorkeursstemmen uit Apeldoorn alleen haal ik de Tweede Kamer niet ; ).

De planning

Mijn brief is op de juiste plek. Het is nu afwachten natuurlijk. In de maand augustus worden door een selectiecommissie gesprekken met de kandidaten gevoerd. Ik heb de wens daar in elk geval bij te zitten. Vervolgens volgt nog een tweede gesprek aan het einde van die maand.

Begin september wordt de conceptlijst opgesteld en verstuurd naar alle afdelingen in het land. Zodat ook zij daar nog op kunnen reageren. Vaak wil een afdeling – en dat is logisch – mensen uit de buurt hoger hebben of een lans breken voor iemand uit het netwerk. Een best moeilijke en spannende tijd dus. Het volledige proces kun je overigens hier vinden. Dus als je zelf nog belangstelling hebt, je brief moet voor 31 juli binnen zijn!

23 september

Het verlossende antwoord ontvang ik op 23 september. Dan stelt de partij tijdens een congres de lijst definitief vast. En na dat moment begint dus de campagne naar 22 november, de dag van de verkiezingen.

Ik neem je in alle stappen mee. En als je vragen hebt, stel ze gerust. Super bedankt voor alle attente reacties. Blijf dat doen. Zo blijf ik ook van jullie betrokkenheid op de hoogte.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.