Vlog #79 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #79

Vlog #79: BEGROTEN… het gaat altijd over geld. Veel geld. In de gemeente Apeldoorn ruim 740 miljoen euro in 2024. Geen wonder dat daar vele vergaderingen voor worden gehouden. En dan al die voorbereidingen. Dit jaar is de begroting veranderd. Vanuit een eerder programma-indeling (9 grote projecten) sturen we nu op de thema’s van Brede Welvaart. Niet alleen financieel gedreven, maar ook op welzijn. Dat doet er toe.

Zo’n omschakeling is ingewikkeld. Dat merkten we in de afgelopen vergadering. Moeten we nu meer of minder indicatoren toevoegen. Hoe krijgen we grip op het geld. Immers de gemeenteraad heeft het budgetrecht, dus die wil graag de vinger voortdurend aan de pols houden. Maar we zijn in transitie. Ook met de begroting, dus daar gaat meer dan een jaar voor nodig zijn om dit om te bouwen.

Hadden jullie ook wat last van de wintertijd? Ik vind het gezellig, maar ook jammer dat het altijd al weer donker is als ik van mijn eerste baan bij Monuta vertrek. Zowel in de ochtend als in de avond. Ik hoor van anderen hetzelfde.

De politiek gaat altijd door. Dus een volle week gehad en voor de boeg. In deze vlog vertel ik je er alles over.

Zo blijf je ook deze week weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

Het bepalen van meningen over amendementen en moties die op de begroting voor worden gesteld. Het is continu zoeken naar samenwerking. Voldoende steun. Mooi om dat te zien. Overigens is de oppositie vaak actiever dan de coalitie. Begrijpelijk want ‘hun’ college heeft de begroting gemaakt.

Ik stelde vragen op over de zonnebrief van Jetten en de nieuwe regels van het Rijk voor zonneparken. Niet meer op landbouwgrond. Dat heeft impact. Als fractie willen we graag weten wat het effect is.

En in de drukte vergeet ik gewoon te noemen dat ik vrijdag een afspraak heb gehad met Homerus Energiek, een prachtig buurt-initiatief dat draait op vrijwilligers en inzicht geeft in energieverbruik en kwaliteit van de leefomgeving. Inspirerende kennismaking met Adèle Reiss en Bart van Bokhorst.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in 3 minuten mijn politieke week over en in Apeldoorn. Deel 79.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.