Vlog #81 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #81

Vlog #81: Nog 4 dagen… En dan zijn de verkiezingen. We zijn er maar druk mee met z’n allen. En dat naast de ‘gewone’ politieke week in de gemeente Apeldoorn. Zo richting de laatste raadsvergaderingen zijn agenda’s voller dan normaal, moeten allerlei besluiten nog voor het einde van het jaar worden genomen. Kijk maar eens op de agenda’s van de vergaderingen die op de website van de gemeente Apeldoorn staan.

We hadden als lokale afdelingen Apeldoorn, Brummen en Voorst natuurlijk een domper deze week. Minister Hanke Bruins Slot moest de woensdagavond verstek laten gaan. Hoe jammer was dat. Alle mensen die een gratis kaart hadden gereserveerd moesten we afzeggen.

Maar dat gaf ook even een adempauze. Voorbereiden en voorpraten. Met bestuurders van scholengemeenschappen en van belangenverenigingen. Voor de overvolle politieke markt van afgelopen donderdag. Ik vertel er alles over.

Zo blijf je ook deze week weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

10 onderwerpen uit de politieke markt van donderdag. Alle 10 staan ze ook op de CDA Apeldoorn website. Alle stukken op de site van de gemeente.

Ik had twee intensieve onderwerpen. De zonnestrategie baart zorgen. Niet de zonneladder, waarbij je kijkt op welke plek je eerst aan de slag gaat, maar wel hoe we onze doelen richting 2030 moeten gaan halen. Ik had wat tijd nodig om het stuk goed te begrijpen nu er zo veel overlappende maatregelen in stonden. Je vindt die zonnestrategie hier.

En in mijn kennismaking met de besturen van de Veluwse Onderwijs Groep, PCBO Apeldoorn en Leerplein055 hoorde ik dat zij elkaar steeds beter vinden en samen met de gemeente dit best passende huisvestingsplan hebben gemaakt. Mooi om zo eendrachtig te eindigen. Ik moet ook echt zeggen dat het plan goed is geschreven, veel gaat over onderwijsambities én over huisvesting. Nu het nog op de rit houden voor de komende 15 jaar.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in ruim 3 minuten mijn politieke week over en in Apeldoorn. Deel 81.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.