Vlog #86 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #86

Vlog #86: De laatste vergadering is geweest. De politieke agenda van 2023 is klaar. Afgelopen donderdag hebben we elkaar een prachtig kerstreces gewenst.

Wat doe jij? Met kerst? Is het een feest van het licht, met de geboorte van Jezus Christus? Of heb je daar helemaal niets mee en hou je van gezellig bij elkaar en genieten van wat er is. Misschien ben je zelfs wel op vakantie.

Ik ben blij met de verstilling. De vertraging. Er is zoveel op de wereld en zelfs hier in Nederland waar nog het nodige aan moet gebeuren. Waar het licht niet schijnt. Mensen op alle plekken, die misschien wat van jou nodig zouden kunnen hebben. En ondanks dat de agenda leeg is, is het nooit helemaal klaar. Want reces is geen vakantie ; ). Luister maar naar vlog 86!

Zo blijf je ook deze nu weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

Een gevoelig debat bij de raadsbrief over een motie van enkele partijen die de gemeente oproept om meer te doen voor statushouders. In Apeldoorn wordt al veel gedaan. Ook afgelopen donderdag gaf het college aan dat ze toch nog weer 100 plekken op korte termijn hebben gevonden voor asielzoekers en statushouders, om Ter Apel te ontlasten.

Het nu vragen om meer te doen is een begrijpelijke vraag als je de beelden ziet, maar maatschappelijk moet er ook worden gekeken wat nog kan. De motie haalde het niet.

De jongerenraad was weer bij elkaar afgelopen woensdag. Mooi om te zien hoe ze werken aan hun 10 belangrijke onderwerpen. En ik kon wat voor ze betekenen! Ik nodigde ze ook allemaal uit voor de nieuwjaarsborrel van het CDA Apeldoorn.

Kom je ook luisteren en meepraten op onze nieuwjaarsborrel? Je bent van harte welkom op donderdag 4 januari vanaf 19.30 uur in Proeflokaal het Achterom in Apeldoorn, dat speciaal voor ons open is.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in ongeveer 3 minuten mijn politieke week over en in Apeldoorn. Deel 86.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.