Vlog #111 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #111

Vlog #111: op vaderdag! En met kinderen, voetbal en een goede politieke discussie had ik hem niet blijer kunnen maken vandaag. Maar hij is er niet meer, al blijft hij een bron voor inspiratie. Geniet dus altijd van elkaar en zoek elkaar op.

Deze week hadden we een politieke markt én een raadsvergadering. Het werd dus een latertje op de donderdag. Net voor de klok van 12 waren we klaar. Maar met een iets kortere agenda.

Maar er was veel meer. Dus een vlog van drie minuten neemt je weer mee in de politieke week en de politieke agenda. Kijk je mee?

Deze week gaat het dus over

De voorbereiding op een raadsvergadering met veel moties en amendementen. Voorstellen voor iets anders of voorstellen voor een tekstwijziging. Persoonlijk zou ik wel wat voelen voor een Henri Bontenbal-norm. Met iets minder moties. Sommige moties voegen ook niet zoveel toe, brengen de gemeente niet echt veel verder. Maar alle recht voor elke partij om dat te doen natuurlijk. Over campings voor bomen, hout van de stad of andere zaken die eigenlijk in de gemeente al lang gebeuren.

In de jongerenraad hadden we het over diverse zaken. Maar zoals beloofd in de vlog, hierbij de link naar de community over een ‘plek voor meiden’. Doe er je voordeel mee! Een top-initiatief wat gelukkig alle aandacht krijgt.

En na een intensieve raad waar we ook over de parkeernormen bij nieuwbouw in het BSK gebied spraken heb ik me verbaasd over de uitleg van de wethouder bij de motie van zijn partij. Soms is politiek best bijzonder en schromen partijen niet om vastgestelde ideeën opnieuw ter discussie te stellen. Ik weet niet of dat altijd een goed idee is.

Martin Fransen maakt zich hier in de raad ook altijd hard voor. Een betrouwbare overheid, die zich houdt aan voorgaande besluiten.

En als je hier toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in 3 minuten de politieke week over en in Apeldoorn. Deel 111.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.