mooie gesprekken

Hello Goodbye

Wat me vooral opvalt tijdens de laatste weken dat we samen met het team van CDA Apeldoorn campagne voeren in de wijken van stad en dorp? De mooie gesprekken die ik voer met op dat moment nog onbekenden. Een beetje gelijkend op het programma “Hello Goodbye” van Joris Linssen.

De Eglantier
Mooie gesprekken

Ik ben onder de indruk van de openheid. Zo sprak ik gisteren in de Eglantier een prachtige Opa en Oma die met hun kleinkind op pad waren. Maar met meest indrukwekkend was hun verhaal over het verlies van hun eigen kind. Nu 24 jaar geleden. Ik kreeg van hen mee dat het wel wat meer sociaal en fatsoenlijker mocht. Zonder al dat geschreeuw en geruzie. Met meer gevoel naar elkaar. Iets waar ik zelf hartgrondig achter sta. En waar in het eerdere blog al over geschreven werd.

Het Fort
Mooie gesprekken

Ook had ik een mooie gesprekken op winkelcentrum het Fort. Onder andere met een mevrouw die was afgekeurd vanwege burn-out en depressies. Die gaf aan dat het soms moeilijk is de eindjes aan elkaar te knopen met de huidige prijsstijgingen als je van een WIA uitkering moet leven. Zo zie je dat aandacht voor de kwetsbaren van levensbelang is. Een kernpunt van het CDA Apeldoorn programma.

Ordenplein
Mooie gesprekken

Aan het einde van de middag stond ik op het Ordenplein. Volledig aan de andere kant van onze gemeente. Met ook weer andere verhalen, maar nog steeds mooie gesprekken. Zo hoorde ik van een gezin, half Roemeens, half Nederlands, dat mantelzorgde voor een 91-jarige vader. Hoe moeilijk dat is, hoeveel aandacht dat kost. De ambitie om te emigreren naar Roemeniƫ was er zelfs even voor aan de kant gezet.

Ik hoorde in een ander gesprek over het schrijnende tekort aan woonruimte. De 37-jarige dochter van mevrouw kon geen woning kopen en huren was na 15 jaar inschrijving nog steeds niet gelukt. Sneller bouwen in de gebieden Kayersmolen en Veldhuizen-noord blijft dus een aandachtspunt. Het CDA is sterk voor bouwen binnen de stadgrenzen. Maar ondersteunt ook andere voorbereidingen voor bouwplannen.

Mooie gesprekken blijven voeren

Wat ik het opgemerkt tijdens het voeren van deze mooie gesprekken is dat deze te waardevol zijn om na het campagne-moment niet meer te voeren. Ik ben volksvertegenwoordiger en blijf dat. Ik heb besloten ook tijdens mijn raadsperiode (als ik door jullie gekozen word) met iedereen in gesprek te blijven gaan. Waardevol, respectvol en op zoek naar nieuwe inzichten.

Het team van zaterdag 5 maart 2022 in de wijken – Op de politieke markt stonden ook CDA Apeldoorn kandidaten

Door de grote groep CDA Apeldoorners die vandaag meewerkten konden we aanwezig zijn op maar liefst 5 winkelcentra en ook meedoen aan de politieke markt in het centrum van Apeldoorn. Het mooie weer maakte het een dag met een ‘groen-goud’ randje.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.