Zwart-op-wit

zwart-op-wit
Zwart-op-wit

Het staat er echt: zwart-op-wit. Mijn naam in de kandidatenlijst van de gemeente Apeldoorn. Die viel vandaag bij iedere inwoner op de mat. En iedereen mag het weten. Iedereen moet het weten! Het is tijd voor Hans van Gerrevink in de raad van Apeldoorn ; ).

spanning neemt toe

Zo in de laatste dagen neemt de spanning toe. Ik ervaar enorm veel plezier in het campagnevoeren. De weken waarin we met elkaar de mensen opzoeken en horen hoe het anders kan. Anders moet op sommige fronten. Ik heb zo de hoop dat veel mensen gaan stemmen. Maar we hebben natuurlijk maar een heel klein gedeelte van alle Apeldoorners gesproken. Zou het genoeg zijn? Ik vind het nogal spannend.

opkomst

Wat me met recht bezig houdt is de opkomst. Bij vorige verkiezingen lag dat tussen de 50 en 60 procent van de kiesgerechtigden. Best weinig. Zeker als je beseft dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is dan van de plek waar je woont. Die gaat over veel dingen die je persoonlijk raken. Van je afval, tot aan windmolens, van de jeugdzorg tot aan het bouwen van duizenden nieuwe woningen. En dus altijd dicht bij jou.

Het verbaast me dan – juist in deze tijden waarin het woord vrijheid zo vaak valt – dat mensen geen gebruik zouden willen maken van hun stemrecht. Als je ziet dat op veel plekken in de wereld het anders is, vind ik het een beloning dat je hier lokaal, regionaal en nationaal mag stemmen.

oneens

Natuurlijk kun je het vertrouwen zijn verloren, natuurlijk kun je het met alles oneens zijn wat er nu gebeurt. Maar blijf beseffen dat je een stem hebt. Alleen als je die gebruikt is er een kans dat we vertrouwen winnen, dát er wat gaat gebeuren. Zonder jouw stem zijn we, ben ik, reddeloos verloren.

stem op 16 maart

Ga dus stemmen op 16 maart, op de persoon of partij van je keuze. Er is geen foute keuze schreef ik eerder, dus maak je geen zorgen. Laat het misschien niet alleen afhangen van 32 stellingen in een stemwijzer, maar maak kort de tijd om te kijken wie het beste bij jou past. Het loont. Voor de komende 4 jaar mag je die partij, die persoon namelijk aanspreken op hun programma. Hun beloften.

Ik ga er alles aan doen om contact met je te blijven houden. Dat beloof ik. Zwart-op-wit.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.