Vlog #39 – Gemeentepolitiek in 3 minuten

Gemeentepolitiek in 3 minuten – Vlog #39

Vlog 39: Het was een heerlijke week. Met de avonden weer eens ouderwets voor ons zelf. En dat kwam goed uit, want er waren andere zaken waar mijn vrouw en ik aandacht aan moesten schenken. Als je wilt weten wat? Dan moet je even mijn 39ste vlog kijken.

Ondanks dat er geen fractievergadering was, is het richting een raadsvergadering toch altijd veel afstemmen. Er komen moties of amendementen, waarin je met de fractie een standpunt wilt bepalen. Dus veel appjes, mailtjes en belletjes onderling. Maar vooral ook de juiste dingen doen als CDA Apeldoorn. Kijk en je weet het.

Een week waarin het Apeldoornsche Bosch centraal stond. Lees mijn blog als je daar nog meer over wilt weten.

Zo blijf je ook deze week weer bij met waar ik mee bezig ben, naast de blogs die je kunt lezen op deze website.

Deze week gaat het dus over

De raadsvergadering. Met een uitgebreide agenda. En een flink voorprogramma. Twee petities werden aangeboden. Van de medewerkers in de sociale werkvoorziening (SW). Waarom krijgen zij een ander loon dan ambtenaren die hetzelfde werk doen. Ik snap hun protest wel. Het antwoord ligt echter in Den Haag.

En van bewoners van de wijk waar de brandweer doorheen moet rijden met een hoge prio uitruk. Zij vinden dat gevaarlijk en een aantasting van hun wijk. De racebaan noemen ze het zelf. Ik snap wat ze bedoelen, maar ik twijfel als je de brandweer zelf hard nodig hebt die minuut winst niet heel erg nodig is.

In de raad zit ik op de tribune, dat is soms op je handen zitten. Maar Alinda en Martin weten het altijd goed te doen. Veel discussies en moties. Over hondenbelasting en stimuleren van fietsen. Maar kijk vooral voor de essentie.

En als je er toch bent. Like dan ook even één van mijn socials? Facebook of volg me op instagram. Connecties op LinkedIn zijn ook welkom. Dat helpt me echt! Of kijk op die van het CDA Apeldoorn. Zo blijf je helemaal bij!

Belangrijk blijft…

Dat ik de politiek dichtbij breng. Dat je weet wat er speelt. Dat je ziet wat er op de politieke agenda staat. Dat duidelijk is waar de gemeenteraad over beslist. Dat je weet wat ik doe. Als fractievertegenwoordiger ván het CDA Apeldoorn, vóór de inwoners van Apeldoorn.

Dus in ongeveer 3 minuten mijn politieke week in Apeldoorn. Deel 39.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.