Inspirerende Apeldoorner…ik?

Inspirerende Apeldoorner…ik?

Deze week werd ik benaderd voor een inspirerend interview. Nu ben ik met mijn radio-verleden en extraverte karakter altijd wel te porren voor wat aandacht, maar dit was wel een bijzondere.

De introductie van het bericht dat ik ontving was:

Voor ons platform zijn we altijd op zoek naar inspirerende Apeldoorners en in onze ogen bent u daar 1 van. Ik zou u daarom graag interviewen voor onze rubriek. Graag hoor ik of u hier interesse in heeft zodat we een afspraak kunnen maken”.

Natuurlijk voelde ik me gevleid en ben ik op het verzoek ingegaan. Vandaag hadden de journalist en ik een heel fijn gesprek dat door een vervolgafspraak helaas moest worden afgebroken. We hadden nog wel even door kunnen gaan. Fijn dat er de ruimte was voor een goed gesprek. Wie ben je, wat drijft je, waar heb je een hekel aan. Maar ook: hoe ziet je dag er uit. Wat wil je bereiken.

Mooie vragen die tot een bloemlezing van mijn weekprogramma leiden. Die kennen jullie vast al. Maar bij mijn overwegingen heb ik ook bedacht dat ik misschien de vooruitgeschoven post ben, aandacht krijg en vraag vanwege mijn politieke bijbaan. Maar dat echte inspiratie eigenlijk komt van de mensen die ik spreek en ontmoet.

Mensen die vrijwillig bij een sportvereniging of sportraad werk verrichten om alle verenigingen in Apeldoorn beter te maken.

Vrijwilligers bij de kerk die kwetsbare mensen in de gemeente helpen aan boodschappen, het huishouden of simpelweg een kleine attentie.

Medewerkers en verzamelaars bij de voedselbank die elke week weer kratten met eten beschikbaar weten te krijgen voor die gezinnen die afhankelijk zijn van de bank.

Ouderenbezoekers van de Zonnebloem of de Kap die wekelijks weer op de koffie gaan bij mensen die alleen of eenzaam zijn.

Juist deze mensen, die ik elke week weer tegenkom. Mee kennis mag maken. Die zijn veel meer inspirerend dan ik dat ben. Ik nodig je uit om ook wat tijd en aandacht te geven aan de mensen om je heen. De vrijwilligers om je heen. De ondersteuners om je heen. Zij verdienen – ook al is complimentendag al gepasseerd – altijd een compliment.

En misschien inspireren zij jou wel weer om ook ergens – al is het maar een uurtje in de week – je aan te melden als vrijwilliger. Ik weet dat er op veel plekken echt behoefte aan is.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.