Mijn jaar voor Apeldoorn

Mijn jaaroverzicht voor het CDA Apeldoorn

Aan het eind van het jaar kijk je natuurlijk altijd even terug. Naar hoe het jaar is geweest. Wat je hebt gedaan voor het CDA Apeldoorn. Wat het resultaat is dat je daarmee hebt behaald. Maar vooral met wie je dat jaar hebt doorgebracht. De mensen die je bent tegengekomen en met wie je interessante gesprekken hebt gevoerd. Waarvan je hebt geleerd.

Mijn agenda in cijfers: elke week 2 afspraken

Mijn agenda bevatte dit jaar voor het CDA Apeldoorn bijna 150 afspraken. Naast de reguliere vergaderingen is dat bijna elke week 2 afspraken met mensen uit Apeldoorn. Ik heb mijn doel behaald. Veel in contact komen en blijven met inwoners, ondernemers, instellingen en mensen die bijdragen aan Apeldoorn. En daar ga ik mee door.

Verlies in beeld
Dramatisch verlies doet pijn

Memorabele momenten waren natuurlijk de campagne aan het begin van het jaar. Het pijnlijke verlies van het CDA Apeldoorn op 21 maart bij de verkiezingen. Maar ook de ambitie en energie die we vervolgens hebben neergezet als fractie. Mijn beëdiging door de burgemeester. Alle inwerkprogramma’s. Het kennismaken met de dorpen. De toogdag, waarin ik met veel ambtenaren binnen de gemeente kon kennismaken.

De eerste Politieke markt waarbij ik het woord mocht voeren. Het ging over bomen in Apeldoorn. Een mooi onderwerp om mee te starten. En de laatste van 2022, die over de Energie voor Apeldoorn. Net zo belangrijk voor onze toekomst.

Maar ook met betrokken inwoners. Van het CDA Apeldoorn, of juist niet. Gewoon om bij te praten over wat mensen bezighoudt in deze prachtige gemeente.

En alle initiatiefnemers… voor ontwikkelingen in Klarenbeek of Beemte Broekland. Voor een veiliger Apeldoorn, voor het opvangen van jeugd en voor het onderzoeken hoe je als ondernemer kunt werken in een tijd waarin energie onbetaalbaar wordt.

Wat heb ik veel geleerd. Zelfs een boete gekregen… een van de meest gelezen blogs.

Verdieping in de portefeuille

Om meer kennis te krijgen van de portefeuilles van het CDA Apeldoorn waar ik me mee bezig hou (vooral energie en veiligheid) maakte ik kennis met betrokken inwoners in het buitengebied, leerde ik over nieuwe technieken. Als klimaatburgemeester mocht ik natuurlijk al eerder bij DeA op bezoek.

In het kader van veiligheid en handhaving sprak ik met Stimenz, Jongerenwerkers én ging op pad met de leukste BOA’s van Apeldoorn.

Ook op andere onderdelen zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit en sport ben ik gaan praten met de sportraad, individuele verenigingen, ontwikkelaars en de Apeldoornse woningbouwcorporaties. Niet alleen om te kijken naar bouwen van huizen, maar ook in het kader van leefbaarheid in de wijken van Apeldoorn. Of de opvang van asielzoekers, vluchtelingen en statushouders.

Informatieavonden genoeg!

Naast eigen georganiseerde afspraken, waren er voldoende vanuit de gemeente. Onze griffie (de afdeling die zorgt dat alles voor de gemeenteraad goed wordt geregeld) had bijna wekelijks wel een programma georganiseerd voor kennismaking, informatie-uitwisseling of project-presentaties. Veel van deze avonden heb ik beschreven in blogs of benoemd in vlogs. Noodzakelijk om in het kader van de afwegingen binnen de fractie een juiste keuze te maken.

En het resultaat?

Het is best moeilijk om nu al concrete resultaten te benoemen, of ze helemaal van jezelf te kunnen maken. Ik ben wel trots op de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van het gebied rondom de Dalk in Klarenbeek. Persoonlijk gesproken met alle partijen en politiek invloed uitgeoefend om het zo te krijgen zoals het nu is.

Verder heb ik extra budget voor veiligheid in de begroting van de gemeente kunnen laten opnemen. Structureel. Initieel bedoeld voor meer handhaving, maar nog even breed inzetbaar. Ik hoop dat er net wat meer BOA’s in Apeldoorn gaan komen.

Verder hebben we als CDA Apeldoorn laten zien niet voor een tijdelijke brug te zijn die veel onderwijsgeld kost. Dat we nog steeds met hart en ziel achter het afsteekverbod voor vuurwerk staan. En dat we partijen graag houden aan gemaakte afspraken over bijvoorbeeld de bouw van een zwembad. Maar die dossiers die lopen nog.

Ik ben ook blij dat ik mocht meepraten en meebeslissen als fractielid over onze standpunten aangaande ontwikkelingen in bouw in Apeldoorn. In energie voor Apeldoorn en voor de veiligheid van Apeldoorn.

En een leuk feitje, dat simpelweg wel leuk staat in een jaaroverzicht? Mijn dit jaar gelanceerde website trok meer dan 5.000 unieke bezoekers. Het meest gelezen artikel ging over een boer uit Beemte Broekland. Voor een eerste jaar was ik best tevreden.

Team
Team CDA Apeldoorn: proost op 2023

Natuurlijk blijven we als CDA Apeldoorn hard doorwerken. Met 2 raadsleden, 2 fractievertegenwoordigers en een top-fractie-assistent. We hebben elkaar dit jaar leren kennen. Veel uren met elkaar doorgebracht en veel politieke discussies met elkaar gevoerd. Om altijd weer op een gedragen en gedeeld standpunt uit te komen. En ieder ook zijn eigen kennis en portefeuille te laten beheersen. Binnen de fractie en met het bestuur van het CDA Apeldoorn. Een prima team met potentie!

Dank Alinda, Clariska, Martin en Peter: 2022 was een feest. Ik kijk nu al uit naar 2023.

Gepubliceerd door Hans van Gerrevink

1969, Apeldoorner van geboorte en in hart en nieren gebleven. Al 25 jaar woonachtig in Osseveld-Oost. Opgegroeid met de kernwaarden van het CDA in de Apeldoornse Metaalbuurt. Enthousiast en energiek. Mantelzorgt voor moeder. Klimaatburgermeester, aanvoerder, hardloper en verbinder.